Podává se polévka!
Chutná skvěle, udělá Vám dobře a snadno se připraví: Talíř dobré plévky Vás prohřeje a uvolní, a to platí zejména v zimě. Předkládáme Vám jeden z našich oblíbených receptů, který přesvědčí i ty, kdo obvykle polévky nejedí. Užijte si ho!
Krémová bramborovo-špenátová polévka s krutony
Doba přípravy: 30 min
doba vaření cca: 30 min
úroveň obtížnosti: snadné
Ingredience pro 4 porce:
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 g moučných brambor
- 200 g čerstvých špenátových listů
- 2 lžíce oleje
- 900 ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř
- 3 lžíce čerstvé smetany
- čerstvě umletý muškátový oříšek
- 2 plátky bílé veky, 2 lžíce másla
Příprava:
- Oloupejte cibuli a česnek a najemno je nakrájejte. Oloupejte brambory, omyjte je a nakrájejte na malé kostky. Omyjte špenát, oddělte jednotlivé listy a vysušte je.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a jemně osmažte cibuli a česnek. Přidejte brambory, chvíli je smažte a směs podlijte směs zeleninovým vývarem.
- Přidejte sůl a pepř a nechte vařit při střední teplotě zhruba 20 minut. Přidejte špenát, nechte vařit další 2-3 minuty a rozmixujte. Vmíchejte čerstvou smetanu a podle chuti přidejte muškátový oříšek.
- Veku nakrájejte na kousky a osmažte dozlatova na másle. Nechte vychladnout na kuchyňské utěrce, polévku nalijte do talířů a servírujte posypanou krutony.