Chuť zimy

Ňam! Zimní sezóna právě přichází – a přináší lahodná jablka a skořici. Jedno jablko denně a budete se cítit spokojeně – i když není čerstvě utržené ze stromu. Tento recept se skořicí a jablky s sebou nese příslib radostného vstupu do zimní sezóny!

Pečená jablka obalená ořechy

Doba přípravy: 30 min
doba pečení cca: 40 min
úroveň obtížnosti: snadné

Ingredience pro 4 porce:

  • 50 g rozinek
  • 100 ml rumu
  • 4 jablka, např. Granny Smith
  • šťáva z 1 citronu
  • 30 g jemně nasekaných mandlí
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 50 g nasekaných lískových ořechů
  • 125 g hnědého cukru
  • 1 lžička skořice
  • 120 g másla
  • 4 celé skořice
  • 100 ml jablečného džusu

Příprava:

  • Troubu předehřejte na 180 °C (shora a zdola).
  • Namočte rozinky do rumu.
  • Oloupejte jablka, odstraňte jádřinec a jablka polijte citrónovou šťávou (zevnitř i zvenku).
  • V míse smíchejte ořechy s polovinou cukru a se skořicí.
  • Máslo rozpusťte na pánvi.
  • Potřete jablka máslem a tlakem je obalte ve směsi ořechů. Jablka položte na vymaštěný plech.
  • Rozinky osušte a smíchejte je se zbytkem cukru a másla.
  • Naplňte jablka směsí, do každého zapíchněte celou skořici, polijte je tekutým máslem a pečte je po dobu zhruba 35-40 minut v předehřáté troubě. Jablka vyndejte a ihned servírujte!