Chuť zimy
Ňam! Zimní sezóna právě přichází – a přináší lahodná jablka a skořici. Jedno jablko denně a budete se cítit spokojeně – i když není čerstvě utržené ze stromu. Tento recept se skořicí a jablky s sebou nese příslib radostného vstupu do zimní sezóny!
Pečená jablka obalená ořechy
Doba přípravy: 30 min
doba pečení cca: 40 min
úroveň obtížnosti: snadné
Ingredience pro 4 porce:
- 50 g rozinek
- 100 ml rumu
- 4 jablka, např. Granny Smith
- šťáva z 1 citronu
- 30 g jemně nasekaných mandlí
- 50 g nasekaných vlašských ořechů
- 50 g nasekaných lískových ořechů
- 125 g hnědého cukru
- 1 lžička skořice
- 120 g másla
- 4 celé skořice
- 100 ml jablečného džusu
Příprava:
- Troubu předehřejte na 180 °C (shora a zdola).
- Namočte rozinky do rumu.
- Oloupejte jablka, odstraňte jádřinec a jablka polijte citrónovou šťávou (zevnitř i zvenku).
- V míse smíchejte ořechy s polovinou cukru a se skořicí.
- Máslo rozpusťte na pánvi.
- Potřete jablka máslem a tlakem je obalte ve směsi ořechů. Jablka položte na vymaštěný plech.
- Rozinky osušte a smíchejte je se zbytkem cukru a másla.
- Naplňte jablka směsí, do každého zapíchněte celou skořici, polijte je tekutým máslem a pečte je po dobu zhruba 35-40 minut v předehřáté troubě. Jablka vyndejte a ihned servírujte!