Cupcakes – štěstí v malém šálku – TEEKANNE
Na pečení muffinů můžete klidně použít, místo papírových košíčků, i keramické hrnky na pití. Záleží na Vás a Vašich možnostech. Kdo z Vás po shlédnutí tohoto receptu, nedostal chuť na muffiny.
Jahodový jogurtový cupcake
Ingredience na 12 ks:
- 280 g mouky
 - 250 g másla
 - 80 g jogurtu
 - 2 vejce
 - 50 g krystalového cukru
 - 70 g moučkového cukru
 - 1 vanilkový cukr, kůra z jednoho citronu
 - 1 balení prášku do pečiva, 1/4 šálku kandovaného ovoce (nebo čerstvé bobulovité ovoce)
 
Příprava:
- vyšlehejte bílek spolu s cukrem do tuha. Smíchejte máslo a moučkový cukr do hladka, přidejte žloutek.
 - Poté přimíchejte zbytek přísad. Dejte směs do formy, napůl plná a pečte je po dobu 20 minut (180 ° C).
 
Jahodový krém
Ingredience:
- 50 g másla
 - 250 g tvarohu
 - 5 čajových lžiček rozmačkaných jahod s moučkovým cukrem (množství záleží na Vás)
 
Příprava:
- Smíchejte máslo spolu s moučkovým cukrem, až je směs nadýchaná, pak ji smíchejte s tvarohem a jahodovou kaší. Dejte krém na vrch muffinu. Dekorace: můžete použít čerstvé jahody.