Cupcakes – štěstí v malém šálku – TEEKANNE
Na pečení muffinů můžete klidně použít, místo papírových košíčků, i keramické hrnky na pití. Záleží na Vás a Vašich možnostech. Kdo z Vás po shlédnutí tohoto receptu, nedostal chuť na muffiny.
Jahodový jogurtový cupcake
Ingredience na 12 ks:
- 280 g mouky
- 250 g másla
- 80 g jogurtu
- 2 vejce
- 50 g krystalového cukru
- 70 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr, kůra z jednoho citronu
- 1 balení prášku do pečiva, 1/4 šálku kandovaného ovoce (nebo čerstvé bobulovité ovoce)
Příprava:
- vyšlehejte bílek spolu s cukrem do tuha. Smíchejte máslo a moučkový cukr do hladka, přidejte žloutek.
- Poté přimíchejte zbytek přísad. Dejte směs do formy, napůl plná a pečte je po dobu 20 minut (180 ° C).
Jahodový krém
Ingredience:
- 50 g másla
- 250 g tvarohu
- 5 čajových lžiček rozmačkaných jahod s moučkovým cukrem (množství záleží na Vás)
Příprava:
- Smíchejte máslo spolu s moučkovým cukrem, až je směs nadýchaná, pak ji smíchejte s tvarohem a jahodovou kaší. Dejte krém na vrch muffinu. Dekorace: můžete použít čerstvé jahody.