Cupcakes – štěstí v malém šálku – TEEKANNE

Na pečení muffinů můžete klidně použít, místo papírových košíčků, i keramické hrnky na pití. Záleží na Vás a Vašich možnostech. Kdo z Vás po shlédnutí tohoto receptu, nedostal chuť na muffiny.

Jahodový jogurtový cupcake

Ingredience na 12 ks​:

  • 280 g mouky
  • 250 g másla
  • 80 g jogurtu
  • 2 vejce
  • 50 g krystalového cukru
  • 70 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr, kůra z jednoho citronu
  • 1 balení prášku do pečiva, 1/4 šálku kandovaného ovoce (nebo čerstvé bobulovité ovoce)

Příprava:

  • vyšlehejte bílek spolu s cukrem do tuha. Smíchejte máslo a moučkový cukr do hladka, přidejte žloutek.
  • Poté přimíchejte zbytek přísad. Dejte směs do formy, napůl plná a pečte je po dobu 20 minut (180 ° C).

Jahodový krém

Ingredience​:

  • 50 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 5 čajových lžiček rozmačkaných jahod s moučkovým cukrem (množství záleží na Vás)

Příprava​:

  • Smíchejte máslo spolu s moučkovým cukrem, až je směs nadýchaná, pak ji smíchejte s tvarohem a jahodovou kaší. Dejte krém na vrch muffinu. Dekorace: můžete použít čerstvé jahody.