Vaření s antioxidanty
Už jste o nich zřejmě slyšeli: antioxidanty, které nás chrání před volnými radikály a mají tedy pozitivní vliv na naše zdraví. Díky tomuto výbornému jídlu dostanete tyto malé pomocníky přímo na Váš talíř.
Tuňák v pepřové kůrce na pažitkovém salátu
Vychutnejte si toto zdravé jídlo se šálkem zeleného čaje, který má také vysoký obsah antioxidantů. Přejeme Vám dobrou chuť!
Ingredience pro 4 porce:
- 600 g filetu z tuňáka
- dijonská hořčice
- sůl, pepř
- olej na smažení
- 3 hrsti pažitky
- 2 lžičky sezamových semínek
- šťáva z 1-2 citrónů
- olivový olej
- 3 rajčata
- sůl
- případně tmavý sezamový olej
Příprava:
- Ponořte rajčata do vroucí vody, omyjte je studenou vodou a oloupejte slupku.
- Rajčata rozkrájejte na čtvrtiny, odstraňte semínka a zbylou dužninu rozkrájejte na proužky.
- Pažitku nakrájejte nahrubo a smíchejte se sezamovými semínky a rajčaty.
- Ochuťte solí, šťávou z citronu a olivovým olejem.
- Tuňáka potřete hořčicí, osolte ho a opepřete. Osmažte ho na pánvi s olejem, dokud nezíská světle růžovou barvu.
- Naaranžujte salát doprostřed talíře, položte na něj tuňáka a servírujte.